Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Rybki z ciasta francuskiego z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łosoś z pieczarkami, otulony ciastem francuskim, przyrządzony w postaci małych rybek - taki obiad na pewno przypadnie do gustu dzieciom.

Rybki z ciasta francuskiego z łososiem

Składniki:

Rybki z ciasta francuskiego z łososiem

 

Sposób przygotowania:

Rybki z ciasta francuskiego z łososiem

ETAP 1:

Rybki z ciasta  francuskiego  z łososiem
Pieczarki oraz cebulę smażymy na rozgrzanym maśle

Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Smażymy cebulę.

Dodajemy pieczarki, smażymy do odparowania płynu. Przyprawiamy solą i pieprzem.

ETAP 2:

Rybki z ciasta  francuskiego  z łososiem
Z ciasta francuskiego wycinamy kawałki w kształcie rybek

Z ciasta francuskiego wycinamy kawałki w kształcie rybek.

ETAP 3:

Rybki z ciasta  francuskiego  z łososiem
Na rybkach z ciasta układamy pieczarki i łososia

Łososia pozbawiany skórki i ości, oprószamy z obu stron solą, skrapiamy sokiem z cytryny. Rybę kroimy na nieduże kawałki.

Połowę rybek z ciasta smarujemy odrobiną musztardy.

Na rynkach posmarowanych musztardą układamy porcje pieczarek i łososia.

ETAP 4:

Rybki z ciasta  francuskiego  z łososiem
Rybki z farszem przykrywamy pozostałymi kawałkami ciasta.

Rybki z farszem przykrywamy pozostałymi kawałkami ciasta. Zlepiamy brzegi ciasta.

Pieczemy ok. 30 minut w 180 st. C.