Sposób przygotowania:
Rybki z ciasta francuskiego z łososiemETAP 1:

Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Smażymy cebulę.
Dodajemy pieczarki, smażymy do odparowania płynu. Przyprawiamy solą i pieprzem.
ETAP 2:

Z ciasta francuskiego wycinamy kawałki w kształcie rybek.
ETAP 3:

Łososia pozbawiany skórki i ości, oprószamy z obu stron solą, skrapiamy sokiem z cytryny. Rybę kroimy na nieduże kawałki.
Połowę rybek z ciasta smarujemy odrobiną musztardy.
Na rynkach posmarowanych musztardą układamy porcje pieczarek i łososia.
ETAP 4:

Rybki z farszem przykrywamy pozostałymi kawałkami ciasta. Zlepiamy brzegi ciasta.
Pieczemy ok. 30 minut w 180 st. C.