czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Rybne pakuneczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ryba podana w ten sposób jest naprawdę pyszna. Ja podaję ją zawsze z ziemniakami w łupinach oraz sosem jogurtowo - majonezowym z czosnkiem.

Rybne pakuneczki

Składniki:

Rybne pakuneczki

 

  • 75 dag filetu z mintaja,
  • łyżka oleju,
  • 10 dag żółtego sera,
  • 5 większych pieczarek,
  • sól,
  • oregano,
  • tymianek.

 

 

Sposób przygotowania:

Rybne pakuneczki
Rybę umyć, osuszyć, podzielić na większe porcje, posypać przyprawami. Uciąć arkusze folii aluminiowej, posmarować je cienko olejem. Na każdej folii ułożyć po kawałku ryby oraz poszatkowane pieczarki, zawinąć brzeg folii. Piec 20 min w temp. 180st. Następnie rozchylić folię, ułożyć po plastrze sera. Piec, aż ser się roztopi.

Tagi:

sery ser