Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Rybne pulpeciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pulpety z ryby są łatwe do zrobienia i bardzo smaczne

Rybne pulpeciki

Składniki:

Rybne pulpeciki

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rybne pulpeciki
Bułki pokroić w kostkę i zamoczyć w mleku. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym maśle, ostudzić. Filety z ryby razem z odciśniętą bułką zemleć w maszynce. Do masy dodać jajka, cebulę, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wyrobić. Z masy rękami formować małe pulpeciki, wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować na wolnym ogniu około 20 minut. Wyjmować łyżką cedzakową i podawać z pikantnym sosem.