Sposób przygotowania:
Rybne ragout z brokułami
Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Zeszklić na maśle (w dość dużym garnku lub głębokiej patelni). Umyć i obrać marchewkę, pokroić w plasterki bezpośrednio do cebuli. Brokuły pociąć na niewielkie kawałki i chwilę dusić z cebulą i marchewką. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na małe kostki. Wrzucić do garnka, zalać wywarem warzywnym i zagotować. Warzywa doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Dodać białe wino i śmietanę. Gotować 15 min. Umyć i osuszyć filety rybne. Pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny, posolić i doprawić pieprzem. Koperek opłukać, osuszyć i drobno posiekać. Rybę dodać do warzyw i gotować na średnim ogniu przez ok. 6-8 min. Pod koniec duszenia dodać koperek.