agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Rybne roladki z młodym szpinakiem i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Idealna propozycja dla tych którzy rybą lubią w każdej postaci. Zawinięte w roladkę nadziane świeżym soczystym szpinakiem oraz grzybami. Pysznie i szybko.

Rybne roladki z młodym szpinakiem i grzybami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rybne roladki z młodym szpinakiem i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Rybne roladki z młodym szpinakiem i grzybami
Z liści szpinaku oderwać ogonki, opłukać i osuszyć. Pieczarki brązowe- u mnie nazywają się chestnut - oczyścić, ale nie obierać ze skórki, przekroić na pół a następnie w pokroić cienkie plasterki. Grzyby podsmażyć na maśle, pod koniec smażenia dodać szpinak, podsmażać ok 30 sekund, dodać sól, pieprz i wymieszać Filety ryby- muszą być cienkie żeby ładnie się zwijały , oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Na jednym końcu nakładać przygotowany farsz i zawijać. spiąć wykałaczką i ułożyć w naczyniu do zapiekania Z wierzchy można posypać jeszcze pieprzem. Pomiędzy roladkami poukładać kawałki rozmarynu. Wstawić do nagrzanego piekarnika - 160 stopni i zapiekać 20 minut. Podałam ze świeżymi pomidorkami koktajlowymi. Smacznego :)
Rybne roladki z młodym szpinakiem i grzybami
pieczarki pokroic i podsmazyć na łyżce masła
Rybne roladki z młodym szpinakiem i grzybami
na filetach ukłądać przygotowany farsz i zawijać
Rybne roladki z młodym szpinakiem i grzybami
roladki spiąć wykałaczką i ułozyć w naczyniu do zapiekania