eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Roladki Eli z pangi

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Pyszne roladki z pangi.Może być inna ryba.

Roladki Eli z pangi

Składniki:

Roladki Eli z pangi

 

Sposób przygotowania:

Roladki Eli z pangi
Rozmrożone filety umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Każdy filet przeciąć wzdłuż na dwie części.Z oleju,ziół prowansalskich,natki pietruszki,czosnku,soku z cytryny,soli i pieprzu,przygotować marynatę.Filety posmarować marynatą i włożyć do lodówki na 3 godziny.Płaty pora zalać wrzątkiem na 5 minut,wyjąć,przelać zimną wodą odsączyć.Pieczarki pokroić,cebulę posiekać i przesmażyć na 2 łyżkach oleju.Ser żółty zetrzeć,dodać do ciepłych pieczatek i wymieszać.Na desce rozłożyć płaty pora,na nie filety rybne,posmarować pierczarkami z serem,z szerszego brzegu położyć pomidor bez skórki,ściśle zwinąć i spiąć każdą roladkę dwoma wykałaczkami.W dużym głębokim rondlu rozgrzać olej,włożyć rybne roladki porem do dołu,przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu przez 25-30 minut.Po wyłożeniu na talerz usunąć wykałaczki.Smacznego!

Ja podałam roladki z ziemniakami,fasolką szparagową z wody i ogórkiem kiszonym.

Tagi:

sery zioła ser