Sposób przygotowania:
Ryby w warzywach z pomidorami
Ryby oczyścić, pokroić w dzwonka lub otfiletować, podzielić na porcje. Każdą porcję natrzeć czosnkiem roztartym solą, optoczyć w mące ziemniaczanej i pszennej, usmarzyc na oleju. Porcje ryby ułożyć na półmisku. Warzywa pokroić w kostkę lub zetrzeć na grubej tartce od warzyw. Ogórki usiekać, odcisnąć z soku i pestek. Grzybki drobniutko usiekać. Warzywa udusić w części tłuszczu, gdy będą już miękkie, dodać do nich ogórki i grzybki, razem poddusić. Czosnek pozostały od natarcia ryby dodać do sosu. Koncentrat poddusić na oleju, dodać do warzyw. Sos doprawić musztardą, zagotować. Gorącą rybę obłożyć sosem, wystudzić, udekorowac zieleniną pietruszką.