Sposób przygotowania:
Rydze po grecku
Rydze opłukać, wymoczyć w zimnej wodzie z solą . Pokroić na drobne kawałki lub paseczki.
Gotować w osolonej wodzie i z kwaskiem cytrynowym ,około 10 minut.
Wlać ocet, dodać liście laurowe, ziele angielskie, cukier i sól do smaku.
Cebulkę obrać zeszklić na oleju, dodać rydze, wymieszać i dusić razem chwilę.
Następnie dodać przecier pomidorowy, pieprz, z wymieszać i dusić na wolnym ogniu.
Przyprawić według uznania, nakładać do słoików. Pasteryzować 15- 20 minut.
Gotować w osolonej wodzie i z kwaskiem cytrynowym ,około 10 minut.
Wlać ocet, dodać liście laurowe, ziele angielskie, cukier i sól do smaku.
Cebulkę obrać zeszklić na oleju, dodać rydze, wymieszać i dusić razem chwilę.
Następnie dodać przecier pomidorowy, pieprz, z wymieszać i dusić na wolnym ogniu.
Przyprawić według uznania, nakładać do słoików. Pasteryzować 15- 20 minut.