Sposób przygotowania:
Nie tylko wegetariańskie flaczki z rydzów
Marchewkę, pietruszkę kroimy w cieniutkie ok 1 cm paski tzw julienne. Do garnka dajemy łyżkę oleju lub masła podsmażamy posiekana cebulę z warzywami. Smażymy kilka chwil.
Rydze myjemy oczyszczamy i kroimy w paseczki. Dokładamy na patelnie. Mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem do smaku. Dodajemy wyciśnięty czosnek. Dolewamy ok 3 szklanki wody i gotujemy ok 10 min. doprawiamy przyprawą do flaków. Na koniec wykańczamy śmietaną 30% -roślinną lub od krówki.
Rydze myjemy oczyszczamy i kroimy w paseczki. Dokładamy na patelnie. Mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem do smaku. Dodajemy wyciśnięty czosnek. Dolewamy ok 3 szklanki wody i gotujemy ok 10 min. doprawiamy przyprawą do flaków. Na koniec wykańczamy śmietaną 30% -roślinną lub od krówki.