iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Nie tylko wegetariańskie flaczki z rydzów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

W Bieszczadach rydzów pod dostatkiem dlatego korzystam z tego dobrodziejstwa. Cześć rydzów zamrożonych cześć w słoikach a kolejne na talerzach. Dziś coś dla wegetarian ale nie tylko ...

Nie tylko wegetariańskie flaczki z rydzów

Składniki:

Nie tylko wegetariańskie flaczki z rydzów

 

Sposób przygotowania:

Nie tylko wegetariańskie flaczki z rydzów
Marchewkę, pietruszkę kroimy w cieniutkie ok 1 cm paski tzw julienne. Do garnka dajemy łyżkę oleju lub masła podsmażamy posiekana cebulę z warzywami. Smażymy kilka chwil.

Rydze myjemy oczyszczamy i kroimy w paseczki. Dokładamy na patelnie. Mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem do smaku. Dodajemy wyciśnięty czosnek. Dolewamy ok 3 szklanki wody i gotujemy ok 10 min. doprawiamy przyprawą do flaków. Na koniec wykańczamy śmietaną 30% -roślinną lub od krówki.