lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Ryż basmati z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczne i zdrowe polecam

Ryż basmati z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryż basmati z warzywami

 

  • ryż basmati 120 gram
  • schab 400 gram
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • papryka biała 3 sztuki
  • pomidory 3 sztuki
  • kapusta pekińska 300 gram
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • sos sałatkowy z bazylio i oregano Winiar 1 sztuka
  • sos sałatkowy swojskie zioła Winiar
  • naturalna marynata do kurczaka Knorra
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

Ryż basmati z warzywami
1 -Ryż basmati gotujemy 25 minut odcedzamy czeka
2 - Schab myjemy kroimy w plastry a potem w paski posypujemy marynata do kurczaka apotem smażymy na patelni
3- Paprykę obieramy ziarnek kroimy w paski czerwona i białka na patelnię to sama z pomidorem robimy
4- Kapustę pekińska myjemy kroimy w paski i na patelnie składniki dusimy do miękkości
5 Jak mięsko se usmaży i będzie miękkie dodajemy do warzyw z sosikiem jaki nam powstał ze schabiku następnie dodajemy ryż i na końcu groszek konserwowy dusimy wszystko jakieś 10 minut i zostawiamy na 15 aby ryz wchłonął nam powstały sosik i mamy danie ryz z warzywami
Ryż basmati z warzywami
Papryke czeronoą i biala pokroić w paski włożyć na patelnie dodać pokrojone pomidory i schab w paski kapuste pekinską oraz pomidory i groszek konserwowy
Ryż basmati z warzywami
posypujemy sosem z bazylią i oregano W iniar i mieszamy smazymy i dusimy
Ryż basmati z warzywami
schab pieczemy na drugiej patelni dodajemy prwie na samym końcu
Ryż basmati z warzywami
Gorszk konserwowy nie trzeba dusić wiec prawie do gotowej potrawy go dodajemy