Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Ryż brązowy z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Ryż ugotować na sypko, marchew pokroić w cienkie talarki. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w paski.

Ryż brązowy z warzywami

Składniki:

Ryż brązowy z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż brązowy z warzywami
Ryż ugotować na sypko, marchew pokroić w cienkie talarki. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w paski. Cebulę i czosnek posiekać w drobną kostkę. Na oleju podsmażać kolejno marchew, cebulę, czosnek i paprykę. Smażyć aż warzywa zmiękną, doprawić solą, pieprzem i łyżeczką curry. Na koniec dodać ryż i dokładnie wymieszać.

Tagi:

ryż