tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Ryż curry z ciecierzycą i mango

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu ryż z curry, kurkumą, mleczkiem kokosowym, podsmażoną ciecierzycą i mango.

Ryż curry z ciecierzycą i mango Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryż curry z ciecierzycą i mango

Na ryż curry z ciecierzycą i mango

Sposób przygotowania:

Ryż curry z ciecierzycą i mango
1) Ryż biały gotujemy według przepisu na opakowaniu.

2) Ciecierzycę podsmażamy na rozgrzanej, lekko spryskanej olejem patelni.

3) Tuńczyka wyciągamy z puszki i łączymy z olejem.

4) Do podsmażonej ciecierzycy dodajemy ugotowany ryż.

5) Mango obieramy, kroimy w grubszą kostkę, dodajemy do ryżu z ciecierzycą.

6) Wszystko razem mieszamy, dodajemy mleczko kokosowe, curry, kurkumę, sól himalajską, pieprz ziołowy i ponownie mieszamy.

7) Nakładamy na talerzyki i podajemy.
Ryż curry z ciecierzycą i mango
Ciecierzycę podsmażamy na rozgrzanej, lekko spryskanej olejem patelni.
Ryż curry z ciecierzycą i mango
Tuńczyka wyciągamy z puszki i łączymy z olejem.
Ryż curry z ciecierzycą i mango
Do podsmażonej ciecierzycy dodajemy ugotowany ryż.
Ryż curry z ciecierzycą i mango
Mango obieramy, kroimy w grubszą kostkę, dodajemy do ryżu z ciecierzycą.