Sposób przygotowania:
Ryż curry z mięsnymi pulpetami
Mięso rozgniatamy widelcem. Bułkę kajzerkę namaczamy w wodzie, odciskamy dokładnie i dodajemy do mięsa. Wbijamy tam także jajko, i dodajemy drobno posiekaną cebulę. Wszystko solimy i doprawiamy pieprzem. Mieszamy bardzo dokładnie. Bułką tartą regulujemy konsystencję masy mięsnej – ma być taka aby bez trudu ulepić z niej kulki o średnicy ok. 3-4 centymetrów. Kostki rosołowe rozpuszczamy w wodzie (w 1 litrze, chyba że przepis na opakowaniu kostek mówi inaczej). Gotujemy pulpety na wolnym ogniu. W międzyczasie w osolonej i doprawionej curry wodzie (2 łyżki curry) gotujemy ryż. Gotowy ryż układamy na talerzu, na nim układamy pulpety. Wszystko posypujemy umytą i posiekaną drobno natką pietruszki. Smacznego!