Sposób przygotowania:
Ryż i kapusta kiszona
1- Kapustę kiszoną myjemy kroimy drobno i na patelnie kładziemy
2 - Pieczarki myjemy kroimy w plasterki i do kapusty na patelnie kładziemy
3 - Paprykę konserwowa odcedzamy kroimy w kawałeczki i na patelnie
4- Ogórek konserwowy w kostkę albo plasterki jak kto woli i na patelnie , marchewkę obieramy ze skórki i trzemy na wiórki i na patelnie
5 - Wszystkie składniki dusimy na patelni dolewając od czasu do czasu trochę wody i kucharka dwie łyżeczki aby do smaku doprawić jak się poddusi kapusta po około 40 minutach
6- Teraz dolewamy 3 łyżki oleju i podsmażamy wszystko na patelni jakieś 15 minut mamy już gotowy farsz
7- Ryż gotujemy około 25 minut odcedzamy go i możemy zrobić takie fajne stożki jak ja zrobiłam z kubeczków albo podać tradycyjnie z kapusta :) smacznego
warzywa kapustę pieczarki i paprykę z ogórkiem dusimy na koniec dodajemy marchew starta nadal dusimy podajemy z ryżem
2 - Pieczarki myjemy kroimy w plasterki i do kapusty na patelnie kładziemy
3 - Paprykę konserwowa odcedzamy kroimy w kawałeczki i na patelnie
4- Ogórek konserwowy w kostkę albo plasterki jak kto woli i na patelnie , marchewkę obieramy ze skórki i trzemy na wiórki i na patelnie
5 - Wszystkie składniki dusimy na patelni dolewając od czasu do czasu trochę wody i kucharka dwie łyżeczki aby do smaku doprawić jak się poddusi kapusta po około 40 minutach
6- Teraz dolewamy 3 łyżki oleju i podsmażamy wszystko na patelni jakieś 15 minut mamy już gotowy farsz
7- Ryż gotujemy około 25 minut odcedzamy go i możemy zrobić takie fajne stożki jak ja zrobiłam z kubeczków albo podać tradycyjnie z kapusta :) smacznego
warzywa kapustę pieczarki i paprykę z ogórkiem dusimy na koniec dodajemy marchew starta nadal dusimy podajemy z ryżem
Natala1210
lalunia
lalunia
wystarczy troszkę zmienić i już inaczej wygląda )