lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Ryż i kapusta kiszona

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smacznie i fajnie wygląda powiedzcie sami :)

Ryż i  kapusta kiszona Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ryż i kapusta kiszona

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż i kapusta kiszona
1- Kapustę kiszoną myjemy kroimy drobno i na patelnie kładziemy


2 - Pieczarki myjemy kroimy w plasterki i do kapusty na patelnie kładziemy


3 - Paprykę konserwowa odcedzamy kroimy w kawałeczki i na patelnie


4- Ogórek konserwowy w kostkę albo plasterki jak kto woli i na patelnie , marchewkę obieramy ze skórki i trzemy na wiórki i na patelnie


5 - Wszystkie składniki dusimy na patelni dolewając od czasu do czasu trochę wody i kucharka dwie łyżeczki aby do smaku doprawić jak się poddusi kapusta po około 40 minutach


6- Teraz dolewamy 3 łyżki oleju i podsmażamy wszystko na patelni jakieś 15 minut mamy już gotowy farsz


7- Ryż gotujemy około 25 minut odcedzamy go i możemy zrobić takie fajne stożki jak ja zrobiłam z kubeczków albo podać tradycyjnie z kapusta :) smacznego
warzywa kapustę pieczarki i paprykę z ogórkiem dusimy na koniec dodajemy marchew starta nadal dusimy podajemy z ryżem
Ryż i  kapusta kiszona
Marchew zetrzec na wiórki o grubych oczkach smacznego :)
Ryż i  kapusta kiszona
Kapustę opłukać i pokroic drobno i na patelnie i reszte warzyw też