gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Ryż na ciepło z cynamonem i owocami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Od czasu do czasu robimy taki lekki obiadek to ryż gotowany zdecydowanie na wodzie.Trochę owoców i mamy pyszne lekkie jedzonko.

Ryż na ciepło z cynamonem i owocami

Składniki:

Ryż na ciepło z cynamonem i owocami

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż na ciepło z cynamonem i owocami
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie odsączamy. Można nawet ugotować dzień wcześniej.

Jabłka obieramy kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy jabłka podsmażamy aż się lekko rozgotują.

Ryż wyjmujemy z woreczków mieszamy aby był sypki dodajemy do jabłek podgrzewamy chwilę dodajemy cukier ale to już zależy czy lubimy bardzo słodki.

Ciepły ryż wykładamy na talerz posypujemy borówką i porzeczką. Na górę dajemy serek biały.

Całość posypujemy cynamonem. Podajemy na ciepło od razu po przygotowaniu.

POLECAM!!!! 

Tagi:

ryż danie