Sposób przygotowania:
Ryż na ciepło z cynamonem i owocami
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie odsączamy. Można nawet ugotować dzień wcześniej.
Jabłka obieramy kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy jabłka podsmażamy aż się lekko rozgotują.
Ryż wyjmujemy z woreczków mieszamy aby był sypki dodajemy do jabłek podgrzewamy chwilę dodajemy cukier ale to już zależy czy lubimy bardzo słodki.
Ciepły ryż wykładamy na talerz posypujemy borówką i porzeczką. Na górę dajemy serek biały.
Całość posypujemy cynamonem. Podajemy na ciepło od razu po przygotowaniu.
POLECAM!!!!
Jabłka obieramy kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy jabłka podsmażamy aż się lekko rozgotują.
Ryż wyjmujemy z woreczków mieszamy aby był sypki dodajemy do jabłek podgrzewamy chwilę dodajemy cukier ale to już zależy czy lubimy bardzo słodki.
Ciepły ryż wykładamy na talerz posypujemy borówką i porzeczką. Na górę dajemy serek biały.
Całość posypujemy cynamonem. Podajemy na ciepło od razu po przygotowaniu.
POLECAM!!!!
gusia1000