Sposób przygotowania:
Ryż na mleku z truskawkami
Truskawki oczyszczamy ze szypułek , dokładnie płuczemy i osuszamy.
Następnie truskawki miksujemy z cukrem.
Ryż w woreczkach gotujemy w osolonej wodzie prawie do miękkości.
Następnie podgrzewamy mleko z łyżką masła , dodajemy wcześniej ugotowany ryż, gotując tak długo aż ryż wchłonie mleko i stanie się kleisty, cały czas mieszamy aby ryż nam się nie przypalił.
Na talerzu układamy metalową obręcz i do środka nakładamy ugotowany ryż.
Ryż ugniatamy , obręcz zdejmujemy.
Ryż polewamy zmiksowanymi truskawkami.
Następnie truskawki miksujemy z cukrem.
Ryż w woreczkach gotujemy w osolonej wodzie prawie do miękkości.
Następnie podgrzewamy mleko z łyżką masła , dodajemy wcześniej ugotowany ryż, gotując tak długo aż ryż wchłonie mleko i stanie się kleisty, cały czas mieszamy aby ryż nam się nie przypalił.
Na talerzu układamy metalową obręcz i do środka nakładamy ugotowany ryż.
Ryż ugniatamy , obręcz zdejmujemy.
Ryż polewamy zmiksowanymi truskawkami.
gusia1000