Sposób przygotowania:
Ryż na zielono
Na początku białą cebulę pokroić w drobną kostkę.
Czosnek zmiażdżyć i podsmażyć na głębokiej patelni razem z cebulką na niewielkiej ilości oleju aż cebula się zeszkli.
Następnie dodać suchy, niegotowany ryż i pokrojony w kostkę lub paski szpinak.Wszystkie składniki wymieszać i smażyć przez chwilkę.
Mieszankę doprawić solą i pieprzem do smaku.
Następnie wlać na patelnię wodę, przykryć patelnię pokrywą i gotować na małym ogniu do momentu aż ryż będzie mięciutki.
Gdy gotowanie będzie dobiegało końca dodać posiekany koper i sok. Całość wymieszać.
Tak przygotowany ryż można podawać samodzielnie lub jako dodatek do różnych dań mięsnych.
Smacznego.
Czosnek zmiażdżyć i podsmażyć na głębokiej patelni razem z cebulką na niewielkiej ilości oleju aż cebula się zeszkli.
Następnie dodać suchy, niegotowany ryż i pokrojony w kostkę lub paski szpinak.Wszystkie składniki wymieszać i smażyć przez chwilkę.
Mieszankę doprawić solą i pieprzem do smaku.
Następnie wlać na patelnię wodę, przykryć patelnię pokrywą i gotować na małym ogniu do momentu aż ryż będzie mięciutki.
Gdy gotowanie będzie dobiegało końca dodać posiekany koper i sok. Całość wymieszać.
Tak przygotowany ryż można podawać samodzielnie lub jako dodatek do różnych dań mięsnych.
Smacznego.