wyjadacz

wyjadacz

Kucharz
[Przepisów: 10]

Ryż po bułgarsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Gotujemy ryż, który odstawiamy na bok, cebulę i pomidory obieramy, kroimy w kostkę. Paprykę też kroimy i wrzucamy...

Ryż po bułgarsku

Składniki:

Ryż po bułgarsku

 

Sposób przygotowania:

Ryż po bułgarsku
Gotujemy ryż, który odstawiamy na bok, cebulę i pomidory obieramy, kroimy w kostkę. Paprykę też kroimy i wrzucamy wszystko na patelnię i dusimyaż zmiękną. W połowie duszenia dodajemy koncetrat pomidorowy, ketchup i śmietanę. Przyprawiamy cięgle gotując. Sos powinien być gęsty.



Do gotowanego sosu dodajemy ryż, mieszamy i smażymy ok 10 min. Podajemy na ciepło. Smacznego.

Tagi:

ryż