Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Ryż po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobre danie trochę ostre ale polecam.

Ryż po chińsku

Składniki:

Ryż po chińsku

 

  • 1 cebula
  • 1 łyżka startego selera
  • 1/2 papryki zielonej
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szklanka gruboziarnistego ryżu
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Ryż po chińsku
Ryż zagotować we wrzącej, osolonej wodzie na sypko.
Cebulę obrać opłukać i bardzo drobno pokroić w kostkę.Paprykę umyć osączyć i drobno pokroić, wrzucić na patelnię dodać seler i lekko podsmażyć dodać natkę pietruszki. Ugotowany ryż połączyć z usmażonymi warzywami Na końcu ryż polać sosem sojowym, dodać sól i pieprz do smaku.

Tagi:

ryż sosy