IGGI

IGGI

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Ryż z awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ryż podawany z podsmażanym awokado i czosnkiem

Ryż z awokado Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ryż z awokado

 

Sposób przygotowania:

Ryż z awokado
Ryż gotujemy ok.12-15 minut. Awokado obieramy, wydrążamy pestkę. Owoc kroimy w kostkę, podsmażamy na 2 łyżkach mała, obficie solimy. Ząbki czosnku obieramy z łusek. Pozostałą część masła podgrzewamy na małym ogniu, dodajemy miód gryczany. Do masła z miodem wyciskamy ząbki czosnku i szczyptę mielonego imbiru. Podsmażamy. Do podsmażanego na maśle z miodem czosnku przekładamy awokado i przez chwilę dusimy razem przez około 5 minut.
Ryż z awokado
Na maśle podsmażamy pokrojone w kostkę awokado
Ryż z awokado
Na maśle z dodatkiem miodu podsmażamy czosnek

Tagi:

ryż awokado