IGGI

IGGI

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Ryż z brzoskwiniami 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ryż z brzoskwiniami i suszoną żurawiną na ciepło.

Ryż z brzoskwiniami 4 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ryż z brzoskwiniami 4

 

 

  • 2 łyżki masła do smażenia

Sposób przygotowania:

Ryż z brzoskwiniami 4
Brzoskwinie odsączamy z syropu. Kroimy na cząstki. Syrop zlany z puszki dodajemy do wody, zagotowujemy, wrzucamy ryż. Gotujemy 12-15 minut, po czym odsączamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Brzoskwinie kroimy na cienkie plasterki, które dzielimy jeszcze na połowę, rzucamy na patelnię z rozgrzanym masłem. Owoce suszonej żurawiny rozcinamy na połowę, dodajemy do smażonych brzoskwiń. Owoce doprawiamy solą i grubo mielonym pieprzem. Z wody z syropem pozostałej po gotowaniu ryżu odlewamy 3/4 szklanki. Dodajemy miód oraz dwie łyżeczki imbiru. Powstałą mieszanką podlewamy owoce na patelni, dusimy przez kilka minut pod przykryciem.
Ryż z brzoskwiniami 4
Odsączone brzoskwinie kroimy na cienkie plasterki
Ryż z brzoskwiniami 4
Brzoskwinie i żurawinę podsmażamy na maśle
Ryż z brzoskwiniami 4
Owoce podlewamy wodą z syropem z gotowania ryżu