monikaw993

monikaw993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 52]

Ryż z gotowaną włoszczyzną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ryż z gotowanymi warzywami to zdrowe i pożywne danie.

Ryż z gotowaną włoszczyzną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryż z gotowaną włoszczyzną

 

Sposób przygotowania:

Ryż z gotowaną włoszczyzną
Marchewkę, pietruszkę i seler kroimy w paski, a por w krążki. Zalewamy ok. 900 ml wody. Gotujemy ok. 10 minut i dodajemy szklankę ryżu. Gotujemy na małym ogniu do momentu, aż ryż wchłonie większość wody oraz będzie wystarczająco miękki. Następnie dodajemy śmietanę oraz przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku przyprawami. SMACZNEGO!
Ryż z gotowaną włoszczyzną
Pokrojone jarzyny gotujemy przez ok. 10 min.
Ryż z gotowaną włoszczyzną
Do gotujących się jarzyn dodajemy szklankę ryżu.
Ryż z gotowaną włoszczyzną
Następnie dokładamy 2 łyżki przecieru pomidorowego.
Ryż z gotowaną włoszczyzną
Całość zabielamy dwiema łyżkami śmietany.

Tagi:

ryż