gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Ryż z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

danie dobre, niektórzy u mnie dobierali dokładkę :D

Ryż z jabłkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ryż z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Ryż z jabłkami
Ugotować dwie torebki ryżu w woreczkach (na pół twardo). Dodać łyżeczkę soli. Dodać jeszcze do tego (przed gotowaniem) 1 kostkę warzywną. Jabłka umyć i obrać ze skórek. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ryż wyłożyć z torebek. Dać do naczynia żaroodpornego. Dać na to starte jabłka. Posypać 1 łyżeczką cukru i szczyptą cynamonu. Zapiec ok. 20 minut w 180 st. Po tym czasie wyjąć i podawać (jeszcze ciepłe) na talerze. Można posypać posiekaną pietruszką.
Ryż z jabłkami
Tak danie prezentuje się już po upieczeniu, ale jeszcze w naczyniu żaroodpornym