Sposób przygotowania:
Ryż z jabłkami
Jabłka obrać, wydrążyć gniazdo nasienne, pokroić w grubszą kostkę.
Polać jabłka sokiem z cytryny, posypać cukrem wanilinowym, wymieszać.
Do rondelka wyłożyć masło, wsypać cukier, dodać odrobinę wody, mieszając do rozpuszczenia się cukru.
Wrzucić jabłka, karmelizować przez chwilę.
Ryż opłukać na drobnym sitku, wrzucić na gotujące się mleko, mieszając gotować.
Ugotowany ryż i karmelizowane jabłka podzielić na 2 części.
Połowę ryżu wyłożyć do dwóch pucharków, posypać cynamonem, wyłożyć połowę jabłek i ponownie ryż, jabłka i cynamon.
Udekorować listkami mięty.
Polać jabłka sokiem z cytryny, posypać cukrem wanilinowym, wymieszać.
Do rondelka wyłożyć masło, wsypać cukier, dodać odrobinę wody, mieszając do rozpuszczenia się cukru.
Wrzucić jabłka, karmelizować przez chwilę.
Ryż opłukać na drobnym sitku, wrzucić na gotujące się mleko, mieszając gotować.
Ugotowany ryż i karmelizowane jabłka podzielić na 2 części.
Połowę ryżu wyłożyć do dwóch pucharków, posypać cynamonem, wyłożyć połowę jabłek i ponownie ryż, jabłka i cynamon.
Udekorować listkami mięty.