Elexis

Elexis

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Ryż z jabłkami i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ryż z jabłkami i pieczarkami idealnie pasuje jako dodatek do kotletów, np. schabowych.

Ryż z jabłkami i pieczarkami

Składniki:

Ryż z jabłkami i pieczarkami

 

  • 2 torebki ryżu (gotujemy dwie minuty krócej niż na opakowaniu pisze)
  • 2 drobno posiekane cebule
  • 2 jabłka starte na jarzynówce
  • 3 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki płatków migdałów
  • 10 dag pieczarek pokrojonych w plasterki i podsmażonych na patelni przez 15 minut
  • 1 łyżeczka curry

 

Sposób przygotowania:

Ryż z jabłkami i pieczarkami
Cebule drobno siekamy, jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni przez 15 minut. Wszystkie składniki łączymy ze sobą w naczyniu żaroodpornym, dokładnie mieszamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 30 - 40 minut. Smacznego!