Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ryż z kalafiorem i serem twarogowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ryż z kalafiorem można podawać na zimno lub na ciepło.

Ryż z kalafiorem i serem twarogowym

Składniki:

Ryż z kalafiorem i serem twarogowym

 

Sposób przygotowania:

Ryż z kalafiorem i serem twarogowym
Ser twarogowy rozetrzeć z jogurtem, szczyptą soli i cukru. Ryż ugotować na sypko, odcedzić, wymieszać z sosem sojowym i przyprawą curry, wyłożyć na półmisek. Kalafior podzielić na różyczki i gotować przez 10 minut we wrzącej osolonej wodzie. Jajka i ogórki pokroić w kostkę. Na ugotowany ryż wyłożyć róże kalafiora, posypać pokrojonymi jajkami i ogórkami, polać sosem serowym.