SUPERPRZEPIS

Ryż z kolorową papryką

         
ocena: 0/5 głosów: 0
Ryż z kolorową papryką Więcej zdjęć (3)

Bardzo prosta potrawka, której głównym składnikiem jest papryka.

Składniki:

Ryż z kolorową papryką

 

Sposób przygotowania:

Ryż z kolorową papryką
Mięso z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju wysmażyć mięso. Następnie obficie posypać słodką papryką. W czasie smażenia mięsa pokroić paprykę (czerwoną, zieloną i żółtą), pieczarki i cebulę. Wszystko zrumienić na osobnej patelni. Ugotować ryż. Mięso z warzywami wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę. Następnie posypać bazylią i oregano. Na talerze wyłożyć ugotowany ryż, a na niego gotowe mięso z warzywami.
Ryż z kolorową papryką
Pokrojone w kostkę mięso smażymy, a następnie posypujemy słodką papryką w proszku.
Ryż z kolorową papryką
Paprykę, pieczarki i cebulę smażymy na osobnej patelni.