Sposób przygotowania:
Ryż z mandarynkami i truskawkami
Do mleka dodać ryż i gotować razem z niewielką ilością soki oraz z cukrem. Całość dobrze wymieszać i gotować do czasu, aż ryż będzie miękki. Na patelni rozpuścić dwie łyżki masła, a później dodać do niego dwie łyżki mąki i dobrze mieszać podczas podsmażania. Do gotowej zasmażki wbić jedno żółtko oraz pół zapachu pomarańczowego i i bardzo dokładnie wymieszać razem. Do ugotowanego ryżu wlać zrobioną przed chwilą masę. Truskawki bardzo dokładnie umyć, urwać ogonki i przekroić na pół. Mandarynki również dokładnie umyć, obrać ze skórki i podzielić na mniejsze części. Z każdej części mandarynki ostrożnie ściągnąć błonki. Ugotowany ryż oraz wymieszany z masą wymieszać z truskawkami oraz mandarynkami i podawać na talerzu. Smacznego!