lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Ryż z mięsem i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ryż z mięsem i grzybami na obiad

Ryż z mięsem i grzybami

Składniki:

Ryż z mięsem i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Ryż z mięsem i grzybami
Ryż zalej nieposoloną wodą i gotuj do miękkości.Mięso bez kości pokrój w drobną kostkę,cebulę i czosnek drobno posiekaj,Na dobrze rozgrzanym oleju podsmaż na złoty kolor cebulę i czosnek,następnie dodaj do tego pokrojone mięso a na sam koniec obrane i drobno skrojone pieczarki.Gdy pieczarki i mięso będą miękkie dodaj do wszystkiego ciepły ryż oraz przyprawy do smaku.Całość przesmaż przez chwilę i podawaj danie na ciepło.