Sposób przygotowania:
ryż z mięsem mielonym i ananasem
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy (będzie mieć wtedy ładny, żółty kolor). Następnie odcedzić i osączyć. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, a gdy się zeszkli mięso. Smażyć mieszając aż się ładnie zabrązowi. Ananasa osączyć z zalewy i pokroić w kostkę,kukurydzę osączyć z zalewy. Paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z nasion i pokroić w paski, dodać do mięsa, smażyć razem kilka minut. Następnie dodać ananasa i kukurydzę, podlać delikatnie sokiem z zalewy anansowej, dodać 2 łyżki sosu chilli oraz ryż, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Dymki posiekać i posypać nimi potrawę.