gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Ryż z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Danie ryżowe inne niż zwykle

Ryż z orzechami

Składniki:

Ryż z orzechami

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż z orzechami
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Szpinak rozmrażamy, i siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy szpinak, rozdrobniony czosnek i mieszamy, orzechy siekamy nie musi być drobno i dodajemy do szpinaku i czosnku i chwile razem przysmażamy, pod koniec smażenia delikatnie solimy do smaku. Ugotowany ryż kładziemy na talerzach i podajemy usmażony szpinak.
Smacznego :)

Tagi:

ryż szpinak