Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ryż z pieczarkami i żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Wyśmienite danie z ryżu i pieczarek, z dodatkiem żółtego sera. Idealne na smaczny obiad lub kolację.

Ryż z pieczarkami i żółtym serem

Składniki:

Ryż z pieczarkami i żółtym serem

 

  • 1 szkl ryżu
  • 20 dag pieczarek
  • 20 dag startego żółtego sera
  • 1 cebula
  • 1,5 szkl bulionu drobiowego
  • 1/2 szkl wytrawnego białego wina
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ryż z pieczarkami i żółtym serem
Cebulę obrać i drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju, wsypać wypłukany ryż i umyte pokrojone w plasterki pieczarki. Wlać wino i gotować do wchłonięcia płynu. Następnie stopniowo wlewać gorący bulion, ciągle mieszając, gotować do miękkości, przyprawić do smaku solą i pieprzem. ( około 25 minut. ) Wyłożyć na talerze, posypać żółtym serem, podawać.

Tagi:

ryż sery ser