Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ryż z pieczarkami i żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ryż z pieczarkami i serem to wyśmienite danie

Ryż z pieczarkami i żółtym serem

Składniki:

Ryż z pieczarkami i żółtym serem

 

  • 20 dag ryżu,
  • sól,
  • 1 łyżka zieleniny,
  • 1 kostka rosołowa,
  • 1 listek laurowy,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 5 dag szynki,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 łyżka margaryny,
  • 4 łyżki startego żółtego sera
  • 2 cebule,
  • 20 dag pieczarek,
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Ryż z pieczarkami i żółtym serem
Cebulę i czosnek posiekać zeszklić na rozgrzanej margarynie, dodać pokrojoną w kostkę szynkę. Następnie wsypać umyte, posiekane pieczarki, koncentrat pomidorowy. Wszystko wymieszać i poddusić. Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, liścia laurowego, szczypty soli i pieprzu do smaku. Ugotowany ryż odcedzić, dodać pieczarki, zieleninę, wymieszać, przyprawić do smaku. Po wierzchu posypać startym żółtym serem.