iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Ryż z piekarnika

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ryż, który zawsze wychodzi na sypko, doskonały dodatek do potraw

Ryż z piekarnika

Składniki:

Ryż z piekarnika

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż z piekarnika
Na patelnie wlać oliwę z oliwek, zrumienić czosnek obrany i pokrojony w plasterki. Następnie wsypać ryż i podsmażyć. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać rozpuszczoną kostką w wodzie gorącej-1,5 szklanki. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i wstawiamy do piekarnika na 180 stopni na 30 min, na dolną cześć piekarnika. Jak zostanie minimalna ilość wywaru prawie tylko na dnie to przykryć i czekać aż się ryż zrobi(próbować bo każdy piekarnik inaczej piecze).

Tagi:

ryż