Sposób przygotowania:
Ryż z sosem słodko-kwaśnym
1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2. Filet oczyszczamy, kroimy na cienkie paseczki i posypujemy przyprawą do kurczaka. Odstawiamy na pół godzinki. Po tym czasie smażymy aż mięso będzie miękkie.
3. Sos: Pomidory, paprykę, cebulę i ananasy kroimy w drobną kostkę i wszystko razem gotujemy. Do garnka dodajemy także kukurydzę, cukier, oliwę i doprawiamy do smaku.
Pod koniec gotowania do sosu wrzucamy upieczone mięso i wszystko razem mieszamy. Podajemy z z ryżem.
2. Filet oczyszczamy, kroimy na cienkie paseczki i posypujemy przyprawą do kurczaka. Odstawiamy na pół godzinki. Po tym czasie smażymy aż mięso będzie miękkie.
3. Sos: Pomidory, paprykę, cebulę i ananasy kroimy w drobną kostkę i wszystko razem gotujemy. Do garnka dodajemy także kukurydzę, cukier, oliwę i doprawiamy do smaku.
Pod koniec gotowania do sosu wrzucamy upieczone mięso i wszystko razem mieszamy. Podajemy z z ryżem.