Sposób przygotowania:
Ryż z truskawkami, tak po prostu :-)
Ryż bardzo dokładnie wypłukać w zimnej wodzie - aż ta będzie przeźroczysta. Wsypać do rondla, dodać sól, 1 łyżeczkę masła i 1 szkl. wody, zagotować. Następnie dodać mleko i przekrojoną wanilię, gotować na malutkim ogniu, pod przykryciem, aż ryż wchłonie cały płyn. Truskawki opłukać, osączyć, oderwać szypułki. Owoce zmiksować blenderem (kilka zostawić do dekoracji) dodając cukier, sok cytrynowy i cynamon. Z ryżu wyjąć wanilię i gorący albo ciepły nakładać do filiżanek wysmarowanych resztą masła i wykładać kopczyki na głębokie talerze. Dookoła nalać musu truskawkowego. Ozdobić kropelkami śmietany i plasterkami albo połówkami truskawek. Pyszne, lekkie danie!
luna
Sarenka
Pyza
elzbieta8960
Książę z bajki
Wygląd to nie wszystko... liczy się smak !
elzbieta8960
Otoz Ksiaze nie wiem z jakiej bajki jestes :) ale co do przepisow Pyzy mozesz byc pewien ze smak jest wysmienity.Recze za to bo wiele tych przepisow wyprobowalam i na zadnym sie nie zawiodlam.....Pozdrawiam Jego Wysokosc...:))
Pyza
msewka
Pewnie jest tak, jak piszesz.Co do mojej twarzy, to micha mi się uśmiecha do monitora jak patrzę na to cudeńko.5
iwi69
grazka
Papaja