adzia11

adzia11

Starszy Kucharz
[Przepisów: 17]

Ryż z tuńczykiem na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryż z tuńczykiem na ostro jest szybkim i smacznym daniem obiadowym. Jest proste w wykonaniu a ma taki niebanalny smak.

Ryż z tuńczykiem na ostro Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ryż z tuńczykiem na ostro

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż z tuńczykiem na ostro
Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Cebulę, pomidora, pieczarki i paprykę drobno kroimy. Wszystkie warzywa smażymy na patelni teflonowej, dodajemy kukurydzę i odsączonego z sosu tuńczyka. Koncentrat pomidorowy mieszamy z jogurtem naturalnym i dodajemy do smażonych składników. Ryż odsączamy i dodajemy do składników na patelni, doprawiamy pieprzem, solą, ziołami i ostra papryką. Dokładnie mieszamy i możemy podawać. Smacznego :)
Ryż z tuńczykiem na ostro
Cebulę, pomidora, pieczarki i paprykę drobno kroimy.
Ryż z tuńczykiem na ostro
Wszystkie warzywa smażymy na patelni teflonowej, dodajemy kukurydzę
Ryż z tuńczykiem na ostro
Koncentrat z jogurtem łączymy ze składnikami na patelni

Tagi:

ryż zioła sosy