margolata

margolata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Ryż z warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny dodatek do mięs i ryb lub do osobnego spałaszowania :)

Ryż z warzywami

Składniki:

Ryż z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Ryż z warzywami
Ryż gotujemy z dodatkiem soli i pół łyżeczką kurkumy. Ryż powinien być na w pół twardy. Warzywka wrzucamy na rozgrzaną oliwę i podsmażamy przez kilka minut. Następnie zalewamy wodą i dodajemy pół kostki rosołowej np. drobiowej i kilka kropel maggi. Dodajemy ulubione przyprawy: pieprz, zioła prowansalskie, bazylię, oregano. Uważamy na sól ja już jej nie dodaje do warzyw wystarczającą słoność nadaje kostka rosołowa :)Dodajemy ugotowany wcześniej ryż, dusimy kilka minut. Na koniec zagęszczamy 1-2 łyżkami jogurtu naturalnego typu greckiego. Smacznego.

Tagi:

ryż zioła