beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Ryż z warzywami 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ryż ze smacznym sosem....

Ryż z warzywami 2.

Składniki:

Ryż z warzywami 2.

 

  • pekińska kapusta 1/2 średniej sztuki
  • papryka 1/2 sztuki
  • marchew 2 sztuki
  • brokuł 1/2 sztuki
  • cebula 1 sztuka
  • masło 2-3 łyżki
  • bulion 1,5 szklanki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • vegeta do smaku
  • ryż 2 torebki

Sposób przygotowania:

Ryż z warzywami 2.
Cebulę obrać i drobno pokroić .Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę i zeszklić Marchew obrać, umyć i pokroić w słupki. Dodać na patelnię i podlać połową bulionu. Dusić pod przykryciem. Kapustę oczyścić i poszatkować. Dodać do sosu na patelni. Brokuła opłukać, podzielić na różyczki i dodać do duszących się warzyw. oprószyć vegetą. Paprykę obrać, umyć i pokroić na kawałki. Dodać do sosu. Podlać resztą bulionu i dusić do miękkości.Całość doprawić solą i pieprzem do smaku. podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Tagi:

ryż