Sposób przygotowania:
Ryż z warzywami i kurczakiem
Gotujemy wodę na ryż, solimy ją i dodajemy curry, wkładamy woreczki ryżu. Ryż nie może być za twardy, ani też za miękki. Najlepiej sprawdzać co jakiś czas. Cebulę kroimy na drobno i dzielimy na dwie porcję. Marchewkę i pietruszkę kroimy w plasterki lub w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę lub w paseczki. Natkę pietruszki dość drobno. Filety z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka ( ta ostatnia nie koniecznie). Tak pokrojone filety smażmy z jedną porcją cebuli. Na drugiej patelni smażymy marchew, pietruszkę razem z natką, paprykę i drugą porcję cebuli. Kiedy Marchewka jest już dostatecznie miękka, dorzucamy na patelnię poszatkowane pieczarki i smażymy jeszcze przez chwilkę. Odsączamy ryż i wrzucamy do z powrotem do garnka postawionego na bardzo małym ogniu, wrzucamy do niego całą zawartość puszki kukurydzy (kukurydza + sok), dorzucamy kolejno kurczaka z jednej patelni i warzywa z drugiej, oczywiście cały czas mieszając. Na koniec dodajemy starty żółty ser, mieszamy jeszcze przez chwilę dokładnie wszystkie składniki i gotowe. Przyprawiamy solą i pieprzem, jeśli ktoś za mało wsypał curry do wody może jeszcze teraz dodać i wymieszać. Porcja na 6 osób. Smacznego.