Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ryż z warzywami i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ryż z warzywami i pieczarkami jest bardzo smaczny. Można go podawać na kolację lub jako danie obiadowe.

Ryż z warzywami i pieczarkami

Składniki:

Ryż z warzywami i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Ryż z warzywami i pieczarkami
Cebulę drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym maśle. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Małe cukinie razem ze skórką pokroić w kostkę. Kalafior umyć i podzielić na małe różyczki. Pieczarki, kalafior i cukinię wsypać do cebuli, wlać rosół i dusić około 10 minut. Dodać ugotowany ryż, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać i mocno podgrzać.

Tagi:

ryż cukinia