MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Ryż z warzywami wg Marii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowe danie z ryżu pełnoziarnistego z warzywami.

Ryż z warzywami wg Marii Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryż z warzywami wg Marii

 

Sposób przygotowania:

Ryż z warzywami wg Marii
Ryż gotujemy w garnku z wodą około 12 minut, zgodnie z instrukcją, przekładamy na durszlak i odcedzamy z wody. Pieczarki opłukujemy i kroimy w plasterki, cukinię opłukujemy i kroimy w półplasterki. Do rondla wlewamy olej, wsypujemy pieczarki,dodajemy sól , pieprz i dusimy pod przykryciem przez 10 minut. Następnie do pieczarek wsypujemy cukinię, mieszamy i dalej dusimy przez 5 minut. Na talerz wsypujemy ryż i polewamy sosem powstałym podczas duszenia warzyw ,na wierzch ryżu nakładamy warzywa. Wszystko dekorujemy świeżą natką pietruszki.
Ryż z warzywami wg Marii
W garnku dusimy pod przykryciem pieczarki.
Ryż z warzywami wg Marii
Do pieczarek dodajemy cukinię i dusimy razem przez 5 minut.
Ryż z warzywami wg Marii
W garnku z wodą gotujemy ryż około 12 minut.
Ryż z warzywami wg Marii
Do dania używamy ryżu pełnoziarnistego, żródła magnezu,błonnika,fosforu.

Tagi:

ryż cukinia