glogowscy.nl

glogowscy.nl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Ryż z woka w sosie slodko kwaśnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Coś dla smakoszy potraw ryżowych

Ryż z woka w sosie slodko kwaśnym

Składniki:

Ryż z woka w sosie slodko kwaśnym

 

  • 2 filety z kurczaka
  • 2 torebki ryżu
  • warzywa do woka (mix)
  • pieczarki
  • sos do woka słodko kwaśny
  • przyprawy
  • olej
  • 2 jaja

 

Sposób przygotowania:

Ryż z woka w sosie slodko kwaśnym
Gotujemy ryż w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Mięso kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię, doprawiamy według uznania. Do usmażonego mięsa dodajemy mix warzyw i pokrojone pieczarki, calość dusimy do uzyskania miękkości warzyw. Do całości wrzucamy ugotowany ryż i mieszając wbijamy jajka i ok 2-3 łyżki sosu slodko-kwaśnego.