ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Ryżowe babeczki 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ryżowe babeczki mogą stanowić dodatek do potraw mięsnych lub być samodzielnym daniem jarskim. Polecam!

Ryżowe babeczki 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryżowe babeczki 3

 

 

Sposób przygotowania:

Ryżowe babeczki 3
Ryż gotujemy w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozpuszczamy masło. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy na niewielkie kawałki. Wrzucamy na roztopione masło, solimy i smażymy, mieszając od czasu do czasu. Gdy będą gotowe mieszamy je z ugotowanym ryżem i posiekanym drobno koperkiem. Za pomocą filiżanki formujemy babeczki. Smacznego!
Ryżowe babeczki 3
Pieczarki są niskokaloryczne i nadają potrawie treści oraz aromatu.
Ryżowe babeczki 3
Ryż gotujemy dość długo, tak aby jego konsystencja nie była sypka, lecz trochę kleista.
Ryżowe babeczki 3
Oba podstawowe składniki mieszamy dokładnie.
Ryżowe babeczki 3
Koperek nada potrawie smakowity wygląd i aromat.

Tagi:

ryż