polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Ryżowe kotleciki w pomidorowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetnie smakują też z sosem pieczarkowym

Ryżowe kotleciki w pomidorowym sosie

Składniki:

Ryżowe kotleciki w pomidorowym sosie

 

  • 30 dag chleba
  • 3 torebki ryżu
  • 3 jajka
  • 1 cebula
  • 30 dag pieczarek
  • olej
  • sól, pieprz
  • Sos:
  • 1 litr soku pomidorowego
  • 2 kostki rosołowe
  • sól, pieprz
  • po 1 łyżeczce :bazylii, oregano i majeranku

Sposób przygotowania:

Ryżowe kotleciki w pomidorowym sosie
Ryż ugotować, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Chleb namoczyć w wodzie, odcisnąć. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na oleju. Ugotowany ryż, chleb, pieczarki wymieszać z jajkiem i przyprawami. Formować kotleciki i smażyć na oleju na rumiano. Sok pomidorowy zagotować z kostką rosołową i przyprawami.