pinecha

pinecha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Sajgonki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

moczymy placki ryżowe w letniej wodzie...

Sajgonki

Składniki:

Sajgonki

 

  • około 0,5 kg mielonego mięsa (jakie kto lubi)
  • około 0,3 kg kapusty kiszonej
  • około 0,2 kg grzybów (mogą być nasze np. suszone i pokrojone w plasterki,
  • grzyby należy wcześniej namoczyć i obgotować)
  • 1 duża marchewka starta na tarce (duże oczka)
  • 1 duża cebula drobno pokrojona
  • jajko, sos słodko kwaśny chili
  • pieprz ziołowy, sól, czosnek granulowany

Sposób przygotowania:

Sajgonki
wszystkie składniki trzeba dokładnie wymieszać moczymy placki ryżowe w letniej wodzie (wtedy stają się plastyczne) te akurat namoczone były w piwie nakładamy niewielką ilość aszego farszu i zawijamy



http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=19#p19