Sposób przygotowania:
Sajgonki
Pierś kurczaka kroimy w długie, wąskie paseczki które polewamy sosem sojowym, a następnie obsypujemy przyprawą i obkładamy pokrojonym w plasterki czosnkiem. Mięso pozostawiamy na około 20 minut,aby przeszło przyprawami. W tym czasie na patelnię wrzucamy mieszankę warzywną, którą smażymy na odrobinie oleju. Makaron sojowy wrzucamy na pięć minut do wrzącej wody (nie gotując), następnie zaś odcedzamy i kroimy na drobne kawałeczki. Dodajemy do warzyw makaron i mięso i smażymy aż kurczak będzie dopieczony.W czajniku gotujemy wodę. Do dużej miski wlewamy odpowiednio tyle wrzątku i tyle zimnej wody, by zawartość była ciepła. W misce namaczamy papier ryżowy, rozkładamy na desce i wygładzamy rękami aż stanie się miękki i elastyczny. U dołu placka nakładamy podłużny pasek farszu. Składamy najpierw dwa przeciwległe boki, a potem dolny bok do wewnątrz i zwijamy placek. Sajgonki należy smażyć na głębokim oleju - jeśli będzie go za mało a temperatura będzie za niska przywrą do siebie nawzajem lub do dna patelni. Podajemy z ryżem i sosem.Smacznego :3