Sposób przygotowania:
Sajgonki na ostro
Krążki ciasta ryżowego i makaron sojowy namoczyć z zimnej wodzie. Po ok. 10 min. osączyć. Makaron pokroić w 4 cm kawałki. Ciasto ryżowe pozostawić do wyschnięcia. Marchew obrać, pokroić w cienkie plastry. Dymkę pokroić w drobną kostkę, szczypior posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. W woku silnie rozgrzać 2 łyżki oleju i podgrzać. Wrzucić mielone mięso, kiełki fasoli, marchew. Smażyć 2-4 min., ciągle mieszając. Dodać drobno pokrojone paluszki krabowe, smażyć jeszcze minutę. Włożyć makaron sojowy i wymieszać. Chili rozciąć wzdłuż, usunąć nasiona, miąższ drobno pokroić. Wymieszać z mięsem. Farsz doprawić sosem ostrygowym i ew. solą. Masę ułożyć na krążkach ryżowych. Brzegi ciasta posmarować roztrzepanym białkiem, złożyć do środka i zrolować. Końce mocno docisnąć. Podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju