Sposób przygotowania:
Sajgonki z mięsem mielonym
Mięso mielone podsmażyć na tłuszczu, potem przełożyć do garnka. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w drobną kostkę. Marchewkę obrać, opłukać, pokroić w cienkie słupki. Przełożyć pokrojone składniki do mięsa podsmażonego. Liście kapusty umyć, osączyć, porwać na kawałki, dodać do mięsa. Wszystko razem dusić na wolnym ogniu. Makaron zalać wrzącą wodą, moczyć przez 4 minuty, po czym odcedzić na sicie, dodać do mięsa. Pod koniec wlać do garnka sos sojowy, wbić surowe jajko, doprawić ostrą papryką, dusić jeszcze przez parę minut. Następnie do miski wlać wodę, kłaść do wody po jednym papierze ryżowym. Wyjmować papier ryżowy na deskę, kłaść nadzienie na papier, zwijać jak krokiety i smażyć na tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać sajgonki z podgrzanym sosem.