Sposób przygotowania:
Sakiewki mięsno- warzywne
Udka kurczak ugotować ( można użyć takich z gotowanego rosołu) gdy wystygną mięso pokroić na małe kawałki.Ziemniaka i marchew obrać ugotować wraz z kolbą kukurydzy i różyczkami brokuła do miękkości w lekko osolonej wodzie. Marchew i ziemniaka skroić, posiekać również dymkę. Warzywa połączyć z mięsem i wymieszać. Na koniec farsz doprawić do smaku solą, pieprzem , mieloną papryką słodką i curry. Papier ryżowy na kilka sekund włożyć do ciepłej wody tak by stał się on wiotki. Na środek papieru nakładamy łyżkę farszu i papier zawijać tak by farsz nie wypadał. Sakiewki układać w naczyniu do zapiekania i posypać serkiem startym. Majonez wymieszać z curry i ketchupem. Po upieczeniu sakiewek polać je sosem można posypać dymką.